Predĺžte životnosť svojmu remienku

Ak nosíte denne hodinky s koženým remienkom jeho priemerná životnosť je približne jeden rok. V prípade nadmernej záťaže pri extrémnych športoch, kúpaní v mori alebo častom umývaní rúk to môže byť ešte kratšia doba, len 6 mesiacov. Životnosť remienka môžete predĺžiť ak sa o neho budete správne starať. Najväčším nepriateľom remienku je vlhkosť, ktorá môže viesť k množeniu baktérií na spodnej časti kože a tým aj k nepríjemnému zápachu remienka. Na druhej strane prílišným vysychaním remienok stráca svoje prírodné mazivo a môže dochádzať k jeho praskaniu. Zostavili sme pre vás zopár rád.

1. Vyhýbajte se ostrým predmetom, nepokladajte na ne hodinky. Koža je síce veľmi trvanlivý prírodný materiál, ale neodolá všetkému.
2. Hodinky odkladajte minimálne 60 cm od radiátorov a ostatných zdrojov tepla.
3. Chráňte kožený remienok pred priamym i nepriamym slnečným svetlom. Niektoré typy koží obsahujú prírodné farbivá a môžu časom blednúť.
4. Vyhýbajte sa priestorom so znečisteným vzduchom, ako cigarový a cigaretový dym, výpary z varenia, ktoré možu spôsobiť vyblednutie a zmenu farby kože.
5. Prach a nečistoty z remienku utierajte ľahko navlhčenou handričkou. Čistenie realizujte minimálne 4x ročne, kým nie sú všetky nečistoty odstránené. Netlačte.
6. Neumývajte si ruku s hodinkami s koženým remienkom na zápästí. Kvapky vody môžu spôsobiť rýchlejšie opotrebenie.
7. Nenoste hodinky pri sprchovaní či kúpaní, najmä v morskej vode. Slaná voda urýchľuje opotrebenie.
8. Ak potrebujete remienok opláchnuť, použite chladnú čistú vodu a potom ho starostlivo osušte handričkou a nechajte prirodzene vyschnúť. V žiadnom prípade nesušte na slnku alebo vedľa kúrenia.
9. Ak nosíte remienok pevne utiahnutý, bude sa opotrebovávať rýchlejšie, noste ho preto radšej navoľno. Pravidlom je, že by sa mal medzi remienok a zápästie vojsť malíček druhej ruky.
10. Ak máte remienok z matnej kože, môžete raz za čas zlepšiť jeho vzhľad včelím voskom. V žiadnom prípade na remienok nenášajte žiadne krémy, či balzámy, pretože tie majú väčšinou hydratačný efekt, viažu na seba vodu a životnosť remienku tým výrazne skrátia.

e-Shop
Hodinársky express